Rugaciuni Incepatoare - la inceperea Psalmilor

PSALTIREA MAICII DOMNULUI

INCHINARE CATRE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU
(din lucrarile Sfantului Dimitrie al Rostovului)

Veniti sa ne inchinam Imparatesei noastre, Nascatoarei de Dumnezeu!
Veniti sa ne inchinam Fecioarei Maria, Imparatesei noastre, Nascatoarei de Dumnezeu!
Veniti sa ne inchinam si sa cadem la insasi Doamna, Fecioara Maria, Imparateasa noastra, Nascatoarea de Dumnezeu!

Ne inchinam tie, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care prin Nasterea ta, ne-ai aratat noua Lumina cea adevarata, Imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde. Ajutatoarea celor fara de ajutor, Mijlocitoarea tuturor pacatosilor; tu ne acopera si ne apara de toate nevoile si necazurile sufletesti si trupesti si fii noua, te rugam, Aparatoare, cu sfintele tale rugaciuni!

Ne inchinam binecuvantatei tale zamisliri si nasterii tale din sfintii tai parinti, Ioachim si Ana! Te rugam, Doamna noastra, sa ne dai viata fara de pacat ca sa zamislim si sa nastem roade de pocainta!

Ne inchinam Intrarii tale in Biserica Domnului, Prunca de trei ani fiind, si te rugam, Lumina noastra, sa ne faci, cu rugaciunile tale, Biserica a Duhului Sfant!

Ne inchinam Bunei tale Vestiri, Preacurata Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, cand prin lucrarea Duhului Sfant, cu glasul Arhanghelului, ai zamislit Cuvantul Tatalui, si te rugam, Lumina noastra, sa ne binevestesti noua, celor deznadajduiti, mantuirea!

Ne inchinam Nasterii tale, cand L-ai intrupat si L-ai nascut pe Hristos, Mantuitorul lumii, si ai devenit astfel, Maica lui Dumnezeu slavita si preainaltata de toata faptura, si te rugam, Lumina noastra, fa-te Maica Milostiva acum si in veacul viitor!

Ne inchinam curatiei tale, ceea ce esti neintinata, fara sminteala, fara greseala, Preacurata, si te rugam, Lumina noastra, curateste-ne de toata spurcaciunea trupului si a duhului, cu rugaciunile tale!

Ne inchinam si cinstim durerile tale, pe care le-ai rabdat in vremea patimilor de bunavoie ale Fiului tau, cand s-a implinit proorocia lui Simeon, caci prin insusi sufletul tau a trecut sabia, si te rugam, Lumina noastra, de durerile trupesti si sufletesti, izbaveste-ne!

Ne inchinam tie, Doamna, aducandu-ne aminte de bucuria ta pe care ai avut-o in vremea Invierii Fiului tau, si te rugam, Lumina noastra, sa ne adormi patimile noastre trupesti, cu ajutorul Tau!

O, Preasfanta Imparateasa Nascatoare de Dumnezeu, primeste aceasta mica rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa ne lumineze, pentru tine, sufletele noastre!

Privind la chipul tau preasfant, ca si cum te-am vedea cu adevarat chiar pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste si din toata inima cadem si ne inchinam in fata Celui ce este mai inainte de veci, in fata Pruncului pe Care-l tii in bratele tale, in fata Domnului nostru Iisus Hristos!

O, Preasfanta noastra Doamna, Imparateasa Cerului, preaslavita Stapana, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, adevarata mangaiere a tuturor intristatilor, viata si invierea tuturor celor ce nadajduiesc spre tine! Apleaca, o, Doamna, preacuratele tale urechi spre rugaciunea noastra pe care ti-o aducem noi, nevrednicii robii Tai!

O, Maica noastra milostiva, arata mila ta spre noi care suntem plini de intristare si ne aflam pururea in pacate si nu ne dispretui pe noi, mult pacatosii robii Tai!

O, Maica noastra preafrumoasa! Tu esti pricinuitoarea tuturor bunatatilor, invierea muritorilor si izbavirea celor pierduti! Primeste aceasta nevrednica rugaciune a robilor tai cazuti si mult pacatosi, in acest ceas de amara plangere si dureroasa cerere, caci indraznim a grai catre tine, Preasfanta Doamna Imparateasa Nascatoare de Dumnezeu, zicand impreuna cu ingerii: “Nascatoare de Dumnezeu, bucura-te, Sfanta Fecioara Marie, Cea plina de Dar, caci ai zamislit cu trup pe Fiul lui Dumnezeu.”

Bucura-te, ca tu L-ai purtat la sanul tau!
Bucura-te, ca tu L-ai nascut!
Bucura-te, ca tu L-ai hranit!
Bucura-te, ca Lui I s-au inchinat magii!
Bucura-te, ca pe Hristos, la trei zile in biserica L-ai aflat.
Bucura-te, ca Hristos a inviat din morti si S-a inaltat la cer!
Bucura-te, ca tu insati ai fost luata la cer!
Bucura-te, ca ai intrecut pe ingeri cu fecioria si pe sfinti, cu slava!
Bucura-te, ca tu faci pace pe pamant!
Bucura-te, ca locuitorii cerului toti iti sunt ascultatori!
Bucura-te, ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau, Hristos, Dumnezeul nostru!
Bucura-te, ca te-ai invrednicit sa fii aproape de Sfanta Treime!
Bucura-te, ca esti maica oamenilor rataciti care alearga la tine cu credinta!
Bucura-te, ca bucuria ta in veci nu se sfarseste!
Bucura-te, cea plina de Dar, Domnul este cu tine!

O, Preasfanta Stapana, Doamna, Fecioara Nascatoare de Dumnezeu! Primeste nevrednica noastra rugaciune si ne pazeste de moarte napraznica si ne daruieste pocainta inaintea sfarsitului nostru! Amin.

Stapana, primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai si ne izbaveste pe noi de toata nevoia si necazul!

Toata nadejdea noastra, spre tine o punem Maica lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi sub Sfant Acoperamantul tau. Amin.